آثار تاریخی

جاذبه های تاریخی ، فرهنگی اماکن دیدنی شهرستان مهدیشهر

حسینیه المهدی مهدیشهر، درجزین ، جنگل رودبارک شهرستان مهدیشهر، آب انبار مهدیشهر ، امام زاده قاسم (ع) مهدیشهر ، کافر قلعه مهدیشهر ، مسجد پامنار مهدیشهر(منار مهدیشهر) هتل سنگسر ،چشمه رابند مهدیشهر ، چشمه آبگرم ، آب معدنی لیتو ؛ شکارگاه ملاده ، محوطه باستانی خرند ، آبشار فینیسک ، امام زاده عبدا… شهمیرزاد ، امام زاده یحیی شهمیرزاد ، بقاع ابوالقاسم ، مهدی و یحیی در چاشم ، بقعه شیخ شهمیرزاد(موسی عطا) ، چهل تن در درجزین ، دژ شهمیرزاد ، شیر قلعه شهمیرزاد ، منطقه حفاظت شده پرور ، گردنه بشم ، چشمه  گل رودبار مهدیشهر

مسجد پامنار مهدیشهر

مسجد پامنار مهدیشهر بنای قدیمی در شهر مهدیشهر است. این بنا از سنگ ساخته شده است. شالوده این مسجد بر روی یکی از پرستشگاه های ساسانی بنا شده و در عصرسلجوقی منار آن احداث گردیده است و هم اکنون فقط تک منار آن باقی است .

امام زاده قاسم (ع)

این بنا در شمال مهدیشهر در منطقه زیارت واقع شده است که متعلق به فرزند امام هفتم می باشد. بنای بقعه شامل چند اتاق و دالان تو در تو و ایوان و صحن است که در سال 943 شمسی حدود 4 قرن و 38 سال بیش و در دوره صفویه به دست هنرمندان ماهر ایرانی ساخته شد. ضریح در اتاقی به مساحت 25 مترمربعی قرار دارد. امام زاده دارای دو گنبد است که ضریح در زیر یکی از این گنبد ها قرار دارد. ضمناً شماره ثبت ملی 3548 به تاریخ 25/12/79 با کد اثر 1514 ثبت آثار تاریخی از طریق سازمان میراث فرهنگی گردیده است.

کافر قلعه

در جنوب شهر تاریخی مهدیشهر بر روی قله کوه آثار قله ای بسیار کهن از سنگ ، گچ و ساروج دیه میشود. این قلعه که مربوط به ایرانیان قبل از اسلام بوده کافر یا قلعه گبرها نام دارد. این قلعه تاریخی مانند قلعه های دیگر کومش در مسیر ادوار تاریخ مورد استفاده اقوام و طوایف مختلف قرار گرفته است. فرقه باطنیان(اسماعیلیان ایران) از این قلعه به عنوان پناهگاه مهم استفاده می نموده اند.

غار دربند مهدیشهر

غار دربند مهدیشهر با 140 میلیون سال عمر دومین غار آهکی بزرگ در ایران است این غار در فاصله دو کیلومتری شمال غربی شهر مهدیشهر و در قسمت میانی رشته کوهی البرز قرار گرفته و دهانه غار در کمرکنش کوه زیبا و برافراشته ای در دره سرسبز دربند مهدیشهر جای گشوده است. شهرداری مهدیشهر در سالهای اخیر اجرای سیستم تامین روشنایی و احداث امکان دسترسی آسان به غار و تماشای مناظر شگفت انگیز را مهیا نموده است. پس از عبور از دهانه دالانی به طول 24 و عرض 3 متر که در انتها ارتفاع آن کاهش می باد به تالابی میرسیم بیضی شکل به طول 91 متر و عرض 36 متر که بلندترین نقطه سقف آن به 20 متر میرسد ستون آهکی با نظم و آرامش خاصی با دیواره های مواج یادآور شمع های بزرگ در حال سوختن است که در تمام گوشه و کنار غار پراکنده است. ستون های بزرگ اسیتلاکتینت و استلاگمیت و دیواره های آهکی و گل کلمی و خرده سنگ های آهکی با اشیکال مدورو منظم فراوان در طرح های مختلف کوچک و بزرگ هر بیننده را متحیر و ساعت ها غرق در تماشا و تفکر میکند. قطر ستون های آهکی استلاگمیتی متفاوت است. بعضی از آنها به 3 متر میرسد و ارتفاع آن نیز متغیر است. بلندترین آنها به 15 متر میرسد. در بخش انتهای غار ، حوضچه ای است با 12 متر وسعت که عمق زیادی ندارد آثار بدست آمده از این غار متعلق به قرن پنجم هجری و مستندترین آنها سکه طلایی است با خط کوفی به اواخر سلجوقیان و اوایل حمله مغول می باشد.

حسینیه المهدی

ساخت بنای حسینیه المهدی به بیش از انقلاب باز میگردد. ساختمان حسینیه طوری طراحی شده است که تقریباً از تمامی نقاط شهر قابل تماشا است و در هنگام شب منظره ای رویایی به خود میگیرد. قرار گیری آن به روی تپه ای مرتفع و اشراف کامل آن به شهر و شهرکهای اطراف باعث شده مراسم مهمی همچون نماز جمعه در این مکان برگزار گردد. محوطه اطراف این بنا مسقف و با عنوان مصلی مورد استفاده قرار می گیرد. این بنا دارای گنبد عظیم به رنگ آبی و دو مناره می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *